Formgjutna fotinlägg

Formthotics formgjutna fotinlägg

Vad är Formthotics fotinlägg?

Formthotics formgjutna fotinlägg är ortopediska inlägg som anpassas och formgjuts efter dina fötters unika form, vilket ger överlägsen komfort, stöd och ger dig optimal biomekanik och avlastning för dina fötter.

Fotinläggen fördelar trycket jämnt och förbättrar fotens funktion, vilket leder till bättre gång- och löpsteg samt minskar och förebygger smärta och obehag från hälsporre, plantarfasciit, hälseneinflammation, överpronation och andra fotproblem. De hjälper även vid knä-, höft- och ryggbesvär.

Oavsett om du vill förhindra vardagsbesvär eller är elitidrottare, är formgjutna fotinlägg en mycket viktig faktor eftersom dina fötter bär upp hela din kroppstyngd.

Formthotics är lätta, vattentäta och antibakteriella för att motverka dålig fotlukt. De har en unik cellkonstruktion av PE-skum för ökad stötdämpning och absorbering. Med Formthotics kan du uppleva en märkbar förbättring i både vardaglig komfort och träningsprestation.

Introerbjudande!

Just nu har vi ett introerbjudande för alla nya patienter där du får 10 % rabatt på första paret Formthotics formgjutna fotinlägg.

Gäller endast tom. 2024-07-17 eller så långt som lagret räcker. Så passa på nu och känn skillnaden!

Ange rabattkod vid bokning: FORM10

Besvärsområden

Varför behöver du formgjutna fotinlägg?

Problemet: Din fotsula är välvd och naturligt böjd. Skons innersula är massproducerad och i grunden platt och formas därför inte naturligt efter din fot.

Lösningen: Formthotics formgjuts efter just dina fötters unika form och förser dig med den optimala biomekaniken och avlastningen för.

Men varför just Formthotics?

Det finns flera fördelar med att välja Formthotics framför andra formgjutna fotinlägg. En av de största fördelarna är att du kan börja använda Formthotics fotinlägg direkt utan att behöva vänta på tillverkning. De formgjuts på plats, och du får med dig dem direkt när du går från kliniken. Dessutom behöver du inte trappa upp användningen gradvis såsom med andra inlägg, utan kan börja använda dem som vanligt redan från dag 1.

En av de viktigaste fördelarna med Formthotics är dock konstruktionen och materialet. Till skillnad från andra formgjutna inlägg, som ofta är tillverkade av hårda material och plast, består Formthotics av PE-skum. Vilken betyder att Formthotics inte låser foten såsom andra formgjutna inlägg kan göra.

När foten låses ökar risken för problem på andra ställen, som t.ex. knäet, höften och ryggen. Formthotics låser inte foten, vilket förhindrar att problem uppstår på andra ställen. Samtidigt ger de optimalt stöd och avlastning vi båd gång och löpning/träning.

Gångsteg fotinlägg
Gång
Löpsteg fotinlägg
Löpning

Fler fördelar:

  • Unik termoformningsteknik: Anpassas exakt till dina fötter genom avancerad termoformning, vilket ger en optimal passform och överlägsen komfort​
  • Vattentäta: materialet är vattentätt vilket både håller foten torr och motverkar dålig fotlukt
  • Materialkvalitet och konstruktion: Högkvalitativt PE-skum, erbjuder utmärkt stötdämpning och hållbarhet, vilket gör dem till en mer långvarig och effektiv lösning jämfört med andra inlägg
  • Antibakteriella egenskaper: Behandlade med Ultra-Fresh för att förhindra dålig lukt och hålla dina fötter friska, vilket många andra inlägg inte erbjuder​
  • Mångsidighet och anpassningsbarhet: Formthotics kan enkelt flyttas mellan olika skor utan att förlora sin form, vilket gör dem praktiska för både vardag och sport​
  • Stöd för hela kroppen: Designade för att förbättra kroppens hållning och lindra knä-, höft- och ryggbesvär genom att stödja fotens naturliga struktur​
  • Bevisad effektivitet och användning av elitatleter: Används av professionella idrottare och rekommenderas av medicinska experter för deras förmåga att förbättra prestanda och förebygga skador​.

Så går det till:

Steg 1 fotinlägg
Steg 1: Rätt fotinlägg väljs och provas ut efter ditt individuella behov.
Steg 2 fotinlägg
Steg 2: Fotinläggen värms i 3 min
Steg 3 fotinlägg
Steg 3: Formas och anpassas efter din fot
Klart fotinlägg
Klart! Du får med dig fotinläggen direkt när du går från kliniken och kan börja använda dem som vanligt redan från dag 1 utan upptrappning.

Introerbjudande!

Just nu har vi ett introerbjudande för alla nya patienter där du får 10 % rabatt på första paret Formthotics formgjutna fotinlägg.

Gäller endast tom. 2024-07-17 eller så långt som lagret räcker. Så passa på nu och känn skillnaden!

Ange rabattkod vid bokning: FORM10

Klart på nolltid!

Du behöver inte vänta på tillverkning. Du behöver heller inte trappa upp användningen av dina fotinlägg. Du får med dig de färdiggjutna inläggen direkt när du går från kliniken, och du kan börja använda dem som vanligt direkt.